Glazbenoj školi dodijeljen prostor u gornjem gradu

Glazbena škola Alberta Štrige iz Križevaca dio nastave održavat će iza zgrade Vatrogasnog doma, odnosno u zgradi gdje je prije radio Centar za obavješćivanje, odlučeno je jučer na sjednici gradskog poglavarstva. Škola je na raspolaganje dobila podrumski prostor od oko 170 četvornih metara smještenih ispod kancelarija Ureda za obranu, sama će ga urediti i prilagoditi za nastavu glazbala.

Na molbu za selidbom dijela programa Glazbena se odlučila, kaže ravnateljica Branka Špoljar, zbog primjene novog nastavnog plana po kojemu se rad učenika na glazbalima mora odvijati individualno. Novi plan zahtijeva već broj sati pa je Škola uz odobrenje Ministarstva prosvjete, obrazovanja i športa zaposlila još četiri nastavnika, koji više nemaju mjesta u zgradi Hrvatskog doma, gdje na dvije etaže sviraju i osnovci i srednjoškolci. Prostorije u bivšem Centru za obavješćivanje trebale bi pomoći i nastavnicima i učenicima, barem privremeno, do trajnog rješavanja prostora Glazbene škole, slažu se i ravnateljica i članovi Poglavarstva.
Grad je prostor Školi dao bez naknade. Zanimljivo je da će uz nove, glazbene učionice u jednoj sobi ostati i uređaj za uzbunjivanje, koji vjerojatno ipak neće smetati učeničkim instrumentalima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.