Odzvonilo zbunjujućim putokazima?

U tijeku je revizija putokaza koji na brzoj cesti od Vrbovca usmjeravaju putnike prema Križevcima i Koprivnici, te se očekuje da će ovih dana na toj vrlo frekventnoj prometnici biti ažurirani putokazi prema našoj županiji na čak šest lokacija. Naime, samo dan nakon puštanja u promet vrbovečke obilaznice iz Koprivničko-križevačke županije upućena je Hrvatskim cestama primjedba jer putokaz u Luki usmjerava za Koprivnicu preko Bjelovara, a ne – što je logičnije – preko Križevaca. Odgovor iz Hrvatskih cesta nije stigao čak tri mjeseca pa su predstavnici Županije bili na razgovoru kod direktora Sektora za održavanje Tome Vidovića, izvijestio je dožupan Darko Koren. Bilo je dosta slučajeva da su putnici koji ne dolaze svakodnevno u našu županiju, prateći prometnu signalizaciju, završili u Bjelovaru, a tek su potom tražili put za Koprivnicu.

– To je nedopustivo i zapravo se treba postaviti pitanje odgovornosti za troškove koje je to proizvelo. Jer ljudi su gubili vrijeme i trošili benzin, kaže dožupan Koren.

Koprivnice i Križevaca nema ni na putokazima na autocestama, pa mnogi vozači još u Zagrebu ne znaju kuda točno moraju ići da bi došli u Koprivničko-križevačku županiju. Cestovna signalizacija slično je postavljena i u drugim dijelovima Hrvatske. Našega kraja na cestama diljem domovine, osim u susjednom Varaždinu, naprosto nema. Na pitanje jesu li u Hrvatskim cestama spremni ispraviti tu nepravdu, dožupan Koren je odgovorio da je to kao da Sizifov kamen gurate u brijeg.

– Jednostavno je nevjerojatno koliko jedan takav mali tehnički detalj može proizvesti problema. Ali siguran sam da se zapravo dobrom voljom i to može riješiti. Evo ukazali smo i na te probleme, dakle kompletne cestovne signalizacije koja upućuje vozače iz drugih prostora prema našoj županiji. Vidjet ćemo šta ćemo od toga uspjeti. Za sad nam je tek zajamčeno da ćemo riješiti ovaj gorući problem koji je nastao otvaranjem obilaznice oko Vrbovca, kaže Koren.

Ostaje nam dakle čekati da odgovorni u Hrvatskim cestama odrade dio posla za koji su plaćeni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.