Zagrljajima se grijali na kiši


Nakon što se rastao od zaručnice, mladog Britanca australskog podrijetla Juana Manna u Sydneyu je 2004. zagrlila potpuno nepoznata osoba. U tom je bliskom ljudskom kontaktu Mann osjetio povratak samopouzdanja zbog čega je odlučio druge ljude usrećivati na isti način – davanjem zagrljaja na ulici.


Videozapis o susretima s prolaznicima stavio je na planetarno poznati servis YouTube s kojega se dakako, akcija davanja besplatnih sadržaja proširila svijetom došavši i u Hrvatsku. Danas je akcija dijeljenja besplatnih zagrljaja održana u Križevcima gdje su tri djevojke – Daša Cvetko i Maja Hajduković iz bjelovarskog Kluba mladih i Martina Bujan iz križevačkog K.V.A.R.K.-a pozivale prolaznike da im se pridruže u grljenju.


Unatoč kišnom i hladnom vremenu ili možda baš zato, ljudi su se rado zaustavljali i pristajali na primanje zagrljaja, prilikom čega su na leđa dobili natpise ‘Besplatno grlim’ i ‘Free Hugs’. Organizatorice akcije napomenule su da kratko grljenje može svakome popraviti raspoloženje. Križevčani su to doista i iskusili, spremni i u više navrata primati i davati čvrste zagrljaje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.