Križevački esdepeovci za besplatne hangare

Objekti na području bivše vojarne u Križevcima, četiri hangara u kojima se prošle jeseni održavao županijski obrtnički i gospodarski sajam, postali su predmet stranačke inicijative križevačkog SDP-a. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Križevci, Ivan Knok, inače gradski vijećnik, stoji da Grad Križevci hrvatskoj vladi treba uputiti zahtjev za dodjelu četiri hangara i okolnih površina bez financijske naknade.

Objekti su Križevcima, vladinom prošlogodišnjom odlukom sa sjednice u Koprivnici, ustupljeni na korištenje s određenom namjenom.
Podsjetimo, odlukom Vlade od 20. lipnja 2006., Križevcima su površine i objekti u vojarni "Ban Stjepan Lacković" dodijeljeni na rok od 25 godina s pravom građenja, dok bi sudbina 4 hangara i bivšeg Doma Hrvatske vojske bila riješena prodajom, iako još nigdje nema spomena o cijeni koja bi pritom bila plaćena.
Upravo ti hangari mogli bi, smatraju križevački oporbenjaci, biti namijenjeni poduzetništvu, osposobljavanjem tehnološkog parka i poduzetničkog inkubatora, za što traže izradu zahtjeva prema Vladi i uvrštenje svoje inicijative na dnevni red iduće sjednice križevačkog gradskog vijeća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.