SM iz Splita: O prvom hrvatskom paparazzu


Napokon opet jedna fotoretrospektiva koja me je oduševila. Toliko je fotografija izloženo da bi mi trebala tri dana kako bih mogao sve vidjeti, jer je Jadran Lazić izložen na tri mjesta – u palači Milesi i Fotoklubu, te na Radićevom trgu odnosno starom Voćnom trgu s Markom Marulićem, gdje je glavna izložba. ‘Retrospektiva – mojih 40 godina’, izložba fotografija Jadrana Lazića, organizira se u Splitu od 6. do 20. kolovoza. Nakon toga predstavit će se u Trogiru, Rijeci, Rovinju i Zagrebu.

Od svih fotografija, izabrao sam onu slavnoga Orsona Wellesa koja prikazuje portret redatelja u njegovoj poznoj dobi, a koja me je posebno oduševila. I katalog je “super” sadržajan, čak je i jeftin, a njegovom kupnjom pomaže se opremanje Ambulante za neurorazvojnu fizijatriju Službe za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama u Kliničkoj bolnici Split.

Stari glamur Hollywooda, portreti sa crvenog tepiha iz Cannesa i Los Angelesa, fotografije s kraljevskih dvorova, susreti s državnicima, sportašima – ukupno više od 300 fotografija kroz 40 godina putovanja od Splita, preko Pariza, Iraka, Moskve pa sve do Los Angelesa.

Ako se do kraja kolovoza nađete negdje u blizini gradova u kojima će postav izložbe još gostovati, obavezno ga trebate posjetiti, jer je Jadran Lazić, po ocjenama i uvjerenjima mnogih kolega i povjesničara umjetnosti, prvi hrvatski paparazzo!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.