Od ovog mjeseca Križevačke novine po devet kuna

Zbog najave Vlade o smanjenju PDV-a na tiskovine s 22% na 10%, zbog čega je u Sabor u lipnju upućen prijedlog izmjene Zakona o PDV-u, iz uredništva Križevačkih novina saznajemo da je novi broj, koji bi se danas trebao pojaviti na kioscima, pojeftinio za jednu kunu. Zbog uspješne prodaje i znatnog povećanja obujma sadržaja glavni urednik Dubravko Žilavec najavljuje i mogućnost prelaska mjesečnika u dvotjedno izdanje od iduće godine.

Prema podacima koje smo dobili iz obrta Dioniz iz Sv. Ivana Zeline, izdavača Križevačkih novina, njihova naklada se kreće od 2 do 2.5 tisuće primjeraka, s remitendom od samo 10%. Osim dobre prodaje na području grada, u Dionizu su ugodno iznenađeni sjajnom prodajom novina po okolnim mjestima i općinama.

Kako se ukupni troškovi pojedinog izdanja penju i do 35 tisuća kuna, urednik Žilavec je iznio način sudjelovanja Grada Križevaca te općina Sv. Ivan Žabno, Kalnik, Gornja Rijeka i Sv. Petar Orehovec u financiranju: "Participiranje Grada i okolnih općina u financijskoj konstrukciji novina nije fiksno, jer ovisi o količini prostora koje Grad u pojedinom broju zakupi. No, mogu reći da se kreće ukupno oko 25 posto."

Što se tiče kadrovske ekipiranosti, Žilavec je vrlo zadovoljan s desetak ljudi koji stvaraju ovaj jedinu lokalnu tiskanu novinu, od kojih jezgru čini iskusni novinarski kadar Radio Križevaca, no poziva na suradnju sve, pogotovo mlade, koji misle da radom mogu doprinijeti kvaliteti i boljoj informiranosti Križevačkih novina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.