Na Kalniku 0.5 milijuna kuna za pet natječaja

Općina Kalnik raspisala je pet javnih natječaja, čijom će realizacijom na tom području u prometnice i crkvene objekte biti uloženo više od pola milijuna kuna. Načelnik Božidar Kovačić je objasnio da lokalna uprava traži tvrtku koja će po najpovoljnijim uvjetima asfaltirati cestu Borje–Šopron, još neke odvojke te parkiralište ispred Društvenog doma u Šopronu. Uz općinsku i državnu blagajnu, hvale vrijedan doprinos su dali mještani prikupivši 40.000 kuna dobrovoljnih priloga. Raspisana su i tri natječaja za obnove crkvenih objekata – sanaciju krovišta crkvi u Kamešnici i Kalniku te obnovu oltara crkve Svetog Martina u Vojnovcu.

– ‘Za sanaciju oltara Svetog Martina izdvojeno je 30.000 kuna, krovišta Svetog Brcka na Kalniku, južne kapele koja se oblači u bakar 100.000 kuna i za krovište Svetog Andrije u Kamešnici 150.000 kuna, s tim da smo već kupili svu potrebnu građu za sanaciju tog krovišta’, izvijestio je načelnik Kovačić.

Natječaji su otvoreni do kraja idućeg tjedna, a nakon odabira najpovoljnijih ponuda radovi bi trebali početi tijekom rujna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.