Vinari se predstavili na sajmu u Düsseldorfu

Vinari križevačkog kraja s mađarskim partnerima u okviru projekta ”Cross-border-wine routes 2” sudjelovali su na međunarodnom specijaliziranom sajmu ”ProWein goes city” u Düsseldorfu. Među 80 događanja koja su organizirana u sklopu sajma, vinari Kalničke vinske regije i Vinske regije Villány, predstavili su svoja vina trgovcima vinom, agencijama koje se bave vinskim turizmom, sommelierima i novinarima.


Pozvali smo sve registrirane vinare s Vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec da se uključe u inicijativu promocije i pozicioniranja križevačkih i kalničkih vina, a na predstavljanju u Düsseldorfu sudjelovali su Ivan Šafran iz OPG Šafran, Boris Podolski iz Zadruge Podolski te Olinka Gjigaš koja je predstavila OPG Denis Bužić, istovremeno u ulozi direktorice Turističke zajednice, dok su Grad predstavljali članovi projektnog tima Ivan Biškup i Marija Podolski“, navodi se u priopćenju iz Grada.

Predstavljena su i vina drugih članova Vinske ceste – Vinarije Korenko, Kalničke poljoprivredne zadruge i OPG Šantić. Sudjelovanje hrvatskih i mađarskih vinara na ovom događanju sufinancirala je Europska unija u sklopu projekta ”Cross-border-wine routes 2′, kojem je cilj stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.