U dvije godine 800 tisuća kuna ulaganja u Dječji vrtić Križevci

Prošle godine sačinjen program obnove i adaptacije Dječjeg vrtića Križevci nastavlja se i ovog ljeta. Trenutne radove i za njih izdvojene kune pobrojao je gradonačelnik Branko Hrg.
– ‘Mora se mijenjati kompletna stolarija, moraju se preuređivati sanitarni čvorovi, a već smo prije uređivali kotlovnicu i grijanje. Očekujemo ove i naredne godine ulaganja od oko 800.000 kuna i time, naravno, bolje uvjete za naše klince u Dječjem vrtiću Križevci.’
U ovoj predškolskoj ustanovi skrbe za 230 do 250 križevačkih mališana, a gradonačelnik Hrg kaže da na sreću, zajedno sa smještajnim kapacitetima ostala dva dječja vrtića, Zrake sunca i Svetog Josipa, mjesta posljednjih godina ipak nedostaje.
– ‘Ukoliko bi se taj trend, daj bože nastavio, morat ćemo razmišljati o nekim novim prostorima, ili će novi prostori dječjih vrtića možda biti u nekom privatnom aranžmanu pa će Grad samo sufinancirati smještaj.’
U proteklih 30-tak godina, koliko je stara zgrada najvećeg križevačkog Dječjeg vrtića, u njezino održavanje nisu ulagane značajnije svote, osim što je pred 10-tak godina dograđen jaslički prostor.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.