U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ predstavljena strukovna zanimanja

Foto: krizevci.hr

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ predstavljena strukovna zanimanja
S ciljem promocije strukovnih zanimanja jučer je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci održana prezentacija ovih zanimanja roditeljima učenika završnih razreda.

Na ovom predstavljanju o prednostima upisivanja govorili su predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Radnik d.d. dok je ravnatelj Srednje gospodarske škole Toni Svoboda predstavio svoju školu i smjerove koje nudi.

Deficitarna zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji su sljedeća: autoelektričar, autolimar, automehatroničar, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, konobar, krojač, kuhar, limar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Neke od prednosti upisivanja ovih zanimanja koja su istaknuta prilikom ovog predstavljanja je da su tražena od strane poslodavaca, omogućuju napredovanje u struci, samozapošljavanje, a prilikom školovanja učenicima su dostupne stipendije.

Od prošle su godine Koprivničko-križevačka županija, HGK, HOK i HZZ Područni ured Križevci pokrenuli niz radnih sastanaka s ravnateljima strukovnih škola, predstavnicima lokalne samouprave i gospodarstvenicima na temu kreiranja plana upisa učenika u srednje škole prema potrebama županijskog gospodarstva u školskoj godini 2018./2019. Svrha sastanaka bila je kroz sustavni pristup ponuditi učenicima zanimanja koja imaju budućnost na tržištu rada, a gospodarstvenicima omogućiti potrebnu i kvalificiranu radnu snagu.

O prednostima upisivanja ovih zanimanja okupljenim roditeljima govorili su i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec te gradonačelnik Mario Rajn.

Vezano

Komentari su zatvoreni.