Koprivnica: Jedan muškarac na osam žena

RAVNOPRAVNOST Županija osniva povjerenstvo za ravnopravnost spolova

KOPRIVNICA – Županijsko poglavarstvo na današnjoj bi sjednici trebalo osnovati povjerenstvo za ravnopravnost spolova kao savjetodavno tijelo koje bi bilo mjerodavno za diskriminacije po spolnoj osnovi u cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji.
Zanimljivo je što je u deveteročlano tijelo predložen samo jedan muškarac, i to koprivnički vijećnik iz HSS-a dr. Josip Petrovčić.

Jučer nam je kazao kako nije primijetio da će biti jedini muškarac u županijskome povjerenstvu za spolnu ravnopravnost, no kazao je kako će se ponajprije zauzimati za  ravnopravnost  žena  jer su žene češće diskriminirane nego muškarci.


– Bilo bi bolje da je u povjerenstvu koje će štititi ženska prava više muškaraca, kako ne bi ispalo da žene štite same sebe. Ako pak bude povreda muških prava,  zauzimat ću se da se to ispravi – izjavio je dr. Petrovčić.

Za predsjednicu Povjerenstva za ravnopravnost spolova predložena je Dušanka Čokić iz Kloštra Podravskoga. Kao članice toga tijela dr. Petrovčiću društvo će činiti Verica Rupčić i Ljubica Cestar iz Đurđevca, Željka Vicković iz Križevaca, Marija Fabuš iz Drnja te Biserka Sitar, Ivanka Perić-Novak i Marija Sačer iz Koprivnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.