Prvi županijski Sajam poslova

U Koprivničko-križevačkoj županiji priprema se provedba još jednog pilot projekta; da bi se što bolje uskladile ponuda i potražnja na tržištu rada u Podravini i Prigorju, krajem listopada će se u Koprivnici održati Prvi sajam poslova. Nezaposlene osobe, studenti, maturanti, ali i oni koji žele promijeniti posao i graditi karijeru moći će na Sajmu dobiti informacije o potrebama poslodavaca i raspoloživim radnim mjestima, kao i o mogućnostima obrazovanja i stipendiranja. Nositelj projekta je križevačka područna služba Zavoda za zapošljavanje, koju središnjica Službe nije slučajno odabrala za ogledni primjerak na razini Hrvatske, rekla je ravnateljica Razvojne agencije Podravine i Prigorja Tihana Kraljić.

– ‘Ja ću samo podsjetiti na provedbu Regionalnog operativnog programa, našega ROP-a, gdje je jedan od strateških ciljeva jačanje ljudskih resursa i podizanje društvenog standarda, a unutar tog cilja je utvrđen prioritet – razvoj županijskog tržišta rada. Jedna od mjera je razvoj partnerstva gospodarstva, školstva i institucija za zapošljavanje.’

A ovaj projekt trebao bi potaknuti upravo razvoj tog partnerstva. Partneri u provedbi su uz PORU, Županijska gospodarska te obrtnička komora, koprivničko i križevačko Pučko otvoreno učilište, Križevački poduzetnički centar i gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac. Pokrovitelj sajma je Koprivničko-križevačka županija, a očekuje se dobar odaziv poslodavaca koji će na svojim štandovima iskazati potrebe za kadrovima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.