Građane najviše zanima uređenje ulica i izgradnja kanalizacije


Na Građanskom satu GONG-a "Dvije godine od lokalnih izbora – što je napravljeno i što još slijedi" održanom jučer u Križevcima građani su bili u prilici gradonačelniku Križevaca postavljati pitanja i predložiti ono što oni misle da u gradu treba učiniti.

Iako se očekivalo da će odaziv građana biti veći, oni koji su pitali uglavnom su se zanimali za komunalnu problematiku, izgradnju kanalizacije, uređenje odvodnje, gradskih ulica i trgova, prenamjenu stare tržnice, gradnju novih škola i uređenje prostora vojarne. Građani su kritizirali da je "grad mrtav" i da mu treba neka jača gospodarska investicija, bolja promidžba Dana svetog Marka Križevčanina, ali i gradski zahod.

Branko Hrg odgovarao je da su neki od prijedloga obuhvaćeni gradskim aktivnostima, te je kazao da bi na prostoru vojarne moglo doći do uređenja studentskog doma i doma za starije i nemoćne osobe, o čemu se navodno pregovara s privatnim ulagačem.
Tribina Građanski sat dio je projekta "Promocija principa dobrog upravljanja i povećanog sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka u Republici Hrvatskoj".

Vezano

Komentari su zatvoreni.