Sljedeći tjedan prijave za varaždinski studij u Križevcima

Od jeseni će se u Križevcima moći studirati na odjelu varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Rečeno je to na današnjem potpisivanju ugovora o suradnji između Fakulteta i Grada Križevaca o uspostavljanju sveučilišnog stručnog studija primjene informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP). Riječ je o studiju koji povezuje stjecanje kompetencija iz informatičkih disciplina sa usvajanjem znanja i vještina iz područja ekonomije i menadžmenta.

Dekan FOI-ja, Željko Hutinski kaže da je otvaranje studija u Križevcima obostrani interes visokoškolske institucije i lokalne zajednice, jer obrazovanje poduzetnicima daje školovane radnike, a oni se vrlo brzo zaposle, što potiče razvoj gospodarstva.
Dvogodišnji studij postoji već petu godinu a od nove akademske godine 2007./2008. ustrojen je i kao trogodišnji.
Očekuje se da će se na izvanredni studij u Križevcima upisati pedesetak studenata, koji će plaćati školarinu od oko 5700 kuna. Neslužbeno doznajemo da se 35-ero ljudi već predbilježilo za studij.
Na studij se mogu upisati svi sa završenom četverogodišnjom srednjom školom, pretpostavlja se da će se ponajviše javiti oni koji već rade. Nakon završetka dvogodišnjeg studija stječe se zvanje informatičar a trogodišnjeg prvostupnik primjene informacijske tehnologije u poslovanju.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg istakao je da je suradnja grada i fakulteta plod inicijative pročelnika upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladena Tenodija te da će se studij odvijati u prostorijama tvrtke Čelik, koji su opremljeni za izvođenje nastave.

Na naše pitanje tko će, prema ugovoru, dati software a tko hardware, dekan kaže da je suradnja kao gemišt, dio ulaže FOI a dio grad. "Dio informatičke opreme svakako će trebati promijeniti, što je zadaća fakulteta", naglasio je Hutinski, dok će nastavnici dolaziti iz Varaždina, uz mogućnost angažiranja lokalnih suradnika.
Grad pak u suradnju ulazi s uređenim učionicama u zgradi Čelika, što je otprije dogovoreno s tvrtkom.
Prvi upisni rok traje od 9. do 20. srpnja, razredbeni ispit se neće provoditi, već se rang lista kandidata stvara na temelju srednješkolskog uspjega, posebnih aktivnosti i uspjeha kandidata.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.