Darku Horvatu uvjetna kazna

KRIŽEVCI – Darko Horvat (44) iz Koprivnice nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora, uvjetno na četiri godine te dvije godine zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije jer je 4. prosinca 2006. godine izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim automobilom Suzuki Swift pod utjecajem alkohola u krvi od najmanje 2,28 promila. Svjestan da pod utjecajem alkohola može ugroziti sigurnost ostalih sudionika u prometu, neprilagođenom brzinom po mokrom i skliskom kolniku u zavoju izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s vozilom marke Golf kojim je upravljao Marijan Pevec iz Zagreba. Tom prilikom putnica u vozilu Marica Pavlović zadobila je teške tjelesne ozljede.
Okrivljeni Darko Horvat izjavio je da se osjeća krivim za počinjenje kaznenog djela. U obranu je naveo da je tog dana bio na poslu u HŽ Križevci, popio je malo vina, a poslije još i dva-tri piva.
Dijana Jagar – Grloci, sutkinja Općinskog suda u Križevcima, kao olakotnu okolnost kod okrivljenika imala je u vidu dosadašnju neosuđivanost, priznanje, činjenicu da je dosad neosuđivan i da je u navedenoj prometnoj nezgodi zadobio teške tjelesne ozljede te žaljenje zbog događaja, dok otegotnih okolnosti nije bilo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.