Još se ‘kuha’ oko konačnog mjesta za praktikum

Iako se još ne zna gdje će od jeseni u Križevcima održavati praktičnu nastavu, već prvoga dana prijava za upis u Srednju školu Ivan Seljanec, za 15 mjesta za zanimanje kuhara javilo se dvostruko više kandidata. Dio njih preusmjeren je u odjel konobara, no i dalje ostaje upitno gdje će budući kuhari vježbati, obzirom da je križevački Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, u kojem je dosad bio praktikum, Školi otkazao gostoprimstvo.

Školski odbor donio je odluku o upisu učenika u ta odjeljenja, ali se prilikom prijava djecu upozorava da pitanje prostora još nije riješeno.

"Budući je Županija odbila naš prijedlog da se prostor u bivšoj vojarni uredi za praktikum, ostali smo bez mjesta za održavanje tog dijela nastave", kaže ravnatelj Brunoslav Sabolek, dodajući da je s nadležnima u Gradu i Županiji razgovarao o rješenju tog problema.

"Prijedlog da naši učenici odlaze na školovanje u Koprivnicu, pa makar da im put bude i plaćen, glatko smo odbili", kaže gradonačelnik Branko Hrg. Drži da je do rješenja došlo jer je u razgovorima sa županom i ministrom znanosti, obrazovanja i športa dogovoreno da će se krenuti u izgradnju nove školske zgrade vrijedne 26 milijuna kuna, s tim da bi se praktična nastava održavala u vojarni. Izgradnja bi počela ove a završila u 2009. godini.

Obećanja o budućem novom prostoru gorka su spoznaja za Školu kojoj kuhinja treba već od jeseni. U suradnji sa Županijom i gradskim školama koje imaju takve uvjete i dalje se traži odgovarajući prostor kao privremeno rješenje za izobrazbu budućih kuhara i konobara. Ravnateljica COOR-a Maja Prodan kaže da zbog specifičnosti njihovih učenika s posebnim potrebama i proširenja programa na predškolski smjer kuhinja u COOR-u cijeli dan bude zauzeta, zbog čega se učenici iz druge škole ne mogu primiti.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.