Dekan KBF-a vodio misu na godišnjicu kanonizacije Marka Križevčanina

Pred crkvom Majke Božje Koruške u Križevcima proslavljeno je 12 godina otkako je u slovačkim Košicama Marko Križevčanin proglašen svecem. 1995. kanonizirao ga je papa Ivan Pavao II., na što su se danas podsjetili vjernici, okupljeni na svetoj misi koju je vodio dr. Tomislav Zdenko Tenšek, inače dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Govoreći u propovijedi o značenju vjere i mučeništva te ulozi Marka Križevčanina u obrani vjere, Tenšek je vjernicima objasnio kako su mučenici, kakav je bio i Sveti Marko, mučen u Slovačkoj gdje je i ubijen 1619., najčvršći i najradikalniji nasljeditelji Isusa Krista.

Ovo je četvrta godišnjica da u Križevcima postoji Župa Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina s koruškom crkvom kao matičnom. U vođenju mise Tenšeku je pomagao koruški župnik Krešo Žinić a pjevao je crkveni zbor. Uoči misnoga slavlja povodom godišnjice kanonizacije Marka Križevčanina održan je županijski aktiv vjeroučitelja, na kojem je šezdesetak vjeroučitelja raspravljalo o značenju svetoga.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.