Sutra kreću prijave za upise u srednju školu

Prvi radni dani srpnja rezervirani su za upise svršenih učenika osmih razreda u srednje škole. U Križevcima će sutra, 2. srpnja i u utorak 3. srpnja tri srednje škole primati prijave učenika zainteresiranih za nastavljanje školovanja u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Srednjoj školi Ivan Seljanec, Srednjoj gospodarskoj školi i srednjoškolskom odjelu Glazbene škole Alberta Štrige.

Od školske godine 2007./2008. srednje će obrazovanje doživjeti određene promjene, u prvom redu što se tiče besplatnih udžbenika za učenike koje će najesen upisati prve razrede, kao i besplatnog smještaja u domove i besplatnog prijevoza do škola.

Križevačka gimnazija nudi upise u opći i prirodoslovno-matematički smjer gimnazije, sveukupno 90 učenika, od čega 60 u dva razreda opće a 30 jedan razred prirodoslovno-matematičke gimnazije.
Srednja škola Ivan Seljanec upisuje u programe obrtničkih zvanja: strojobravare, automehaničare, kuhare, konobare, zidare i krojače, u trajanju od tri godine, te četverogodišnje programe računalnog tehničara za strojarstvo i komercijalista.

Tu je i Srednja gospodarska škola sa četverogodišnjim smjerovima poljoprivredni tehničar opći, poljoprivredni tehničar, fitofarmaceut, veterinarski tehničar i mljekarski tehničar, te trogodišnji smjer mehaničar poljoprivredne mehanizacije.

Glazbena škola Alberta Štrige nudi obrazovne programe za glazbenika klavirista, glazbenika violinista i glazbenika violončelista. Prijave učenika su 2. i 3. srpnja od 8 do 16 sati, objava rezultata, odnosno ljestvice poretka na oglasnoj ploči škole u srijedu 4. srpnja najkasnije do 14 sati (do 12 u Gimnaziji).
Upisi onih koji su ostvarili prava su u četvrtak 4. srpnja od 8 do 16 sati.

Na prijavu su učenici dužni donijeti originalne ili ovjerene svjedodžbe 7. i 8. razreda, domovnicu, rodni list i prijavu na natječaj koju podižu u samoj školi.

Zainteresirani za upis u Seljanec pritom prilažu i svjedodžbu liječnika medicine rada za zanimanje u industriji i obrtništvu ili zdravstvenu potvrdu o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za ostala zanimanja. U gimnaziji i drugim srednjim školama osmaši mogu predočiti i odgovarajuće dokumente kojima dokazuje neko od prava koje ima na temelju odredbi Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole (pravo na izravni upis ili pravo na vrednovanje posebnih rezultata prethodnog školovanja, školovanja u otežanim uvjetima obrazovanja i sl.).
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.