Otvorena županijska izložba fotografija


U Likovnoj galeriji Križevci sinoć je pred dvadesetak fotografskih umjetnika otvorena 3. Županijska izložba umjetničke fotografije. Izložba je pripremana posljednja dva mjeseca a zamišljena je kao konačno predstavljanje radova umjetnika iz Koprivničko-križevačke županije koji su sudjelovali na natječaju za izložbu. Članica žirija, Zlata Medak, voditeljica programa za mlade pri Hrvatskom fotosavezu otvorila je izložbu naglasivši da je žiri među mnoštvom fotografija pristiglih na natječaj, u sklopu dvije kategorije, pojedinačne fotografije i kolekcije, odlučio nagraditi osmero umjetnika, a troje pohvaliti.


Izložba prikazuje oko 140 fotografija tridesetak autora, među kojima su i Križevčani Mirjana Balog, Zdenko Balog, Zoran Homen, Božidar Jurak, Marcel Kovačić, Svebor Marinković, Ivan Mihalić i Silvio Novosel. Motivi su većinom iz prirode no ima i portreta i dokumentarnih fotografija.

U kategoriji pojedinačne fotografije prvu nagradu dobio je Siniša Milašević za rad 30%, drugu Mirjana Jović za Djevojčicu i list i Boris Kovačev za Baku Katu. Dodijeljene su tri treće nagrade, koje dobivaju Danijel Domišljanović s fotografijom Radilica, Željko Orač za fotografiju Senzualna snježna anatomija i Željko Car za prikaz Luka i lula.
Đuro Petrović, Tatjana Tandara i Franjo Bartolić zaslužuju pohvale za radove Kravata, Pogled u daljinu i Makove.
Za svoje kolekcije fotografija, prijavljene za drugu kategoriju u natječaju, prvu su nagradu dobili Hrvoje Petrić za fotografije Svjetlo i Magla a drugu nagradu Andrej Bunić za Odmor, Brzinu i Skok.
Izložbu je organizirala Zajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije, uz suorganizaciju gradske Zajednice tehničke kulture Križevci i križevačkog Gradskog muzeja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.