Gošće iz Ministarstva obrazovanja posjetile križevački COOR

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci danas su posjetile Vini Rakić i Vera Šutalo iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Njihovo je gostovanje dio projekta "Škola za sve", u okviru kojega dužnosnici ministarstva obilaze ustanove koje brinu o osobama s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.

Kako je kazala Rakić, 2007. je godina jednakih mogućnosti, a posjećivanjem različitih institucija želi se pokazati da je tijekom nekoliko godina hrvatski školski sustav postao otvoren za sve.

Tako su proteklih mjeseci načelnici odjela ministarstva, kao i sam ministar, odlazili u škole, domove, zatvorske ustanove i druge institucije u kojima se nalaze "isključene" osobe. Izravnim kontaktom s učenicima promiče se integracija i inkluzija, što je upravo i svrha posjeta. Ovakav način trebao bi postati praksa svih zaduženih za funkcioniranje obrazovnog sustava, kazale su Šutalo i Rakić. U razgovoru s ravnateljicom Centra Majom Prodan, i defektologinjom Anom Ivančan, dotaknute su teme uključenja polaznika Centra u svakodnevni život, razgovaralo o problemima s kojima se svršeni učenici susreću nakon izlaska iz škole i načinima obrazovanja djece i osoba s posebnim potrebama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.