Živković na međunarodnom susretu umjetnika u Štaglincu

U subotu 16. lipnja od 17 sati u koprivničkom naselju Štaglinec održat će se završno događanje susreta suvremenih likovnih umjetnika pod nazivom „Na mojem drvu spava fazan“, pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a u organizaciji udruge „Moja zemlja, Štaglinec“ i Galerije S.

Na trećem po redu, međunarodnom okupljanju umjetnika iz Hrvatske, Mađarske, Velike Britanije i Slovenije nastupit će križevački slikar i performer Saša Živković s instalacijom naslovljenom Strašilo.

Performansima i likovnim radovima publici u naselju s oko petsto žitelja će se, uz Živkovića, predstaviti Vlasta Delimar, Antonio G. Lauer, Pino Ivančić, Vili Matula, Milan Božić, Boris Cvjetanović, Đorđe Jandrić, Vesna Pokas, Sunčanica Tuk i gosti iz inozemstva: Balint Szombathy iz Budimpešte, Dragan Živadinov iz Ljubljane te skupina umjetnika iz britanskog Cardiffa, grada finalista EU-izbora za europsku prijestolnicu kulture 2008. godine.

Čitava likovna kolonija održava se uz podršku POU Koprivnica, koprivničkog Crvenog križa, županijske Vatrogasne zajednice te poduzeća Multilab i Komunalac iz Koprivnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.