Gornjoj Rijeci donacija 200.000 kn vrijedne stomatološke opreme

Stomatološka ordinacija u Gornjoj Rijeci od idućeg će tjedna više stotina pacijenata liječiti suvremenom opremom vrijednom više od 200 tisuća kuna. Riječ je o donaciji Ministarstva zdravstva koju će ministar Neven Ljubičić općini predati sutra, rekla je načelnica Štefica Tukša i nabrojala o kojoj se opremi radi:
– ‘Pod medicinsku opremu spada stomatološki stolac, rentgen zubni i kompletan instrumentarij u koji spadaju nasadni instrumenti, kompletan pribor za oralnu kirurgiju, sterilizator i sitni instrumentarij potreban kod stomatološkog pregleda, a namještaj je nemedicinska oprema.’

Donacija je uslijedila nakon razgovora stomatologa i načelnice s ministrom Ljubičićem, od kojega su tražili da ministarstvo modernizira ordinaciju. Tukša je kazala da je oprema rabljena no u odličnom stanju te naglasila da je pomoć ministarstva bila nužna jer u ordinaciju dolaze pacijenti s područja općina u Gornja Rijeka, Novi Marof i Visoko. Osim ovih nužna će biti i ulaganja u uređenje unutrašnjosti objekta u kojem su ordinacije i ljekarna, a ponajprije prilagođavanje ulaza osobama s invaliditetom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.