Degutantna samopromocija HDZ-a, primjer drugi

Prije četiri mjeseca je HDZ-ova podružnica u Slavonskom Brodu izvela prilično degutantan spektakl kad je angažirala lokalnu televiziju da pompozno poprati njihovu akciju darivanja koštane srži u sklopu humanitarne akcije koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina. U petak će mladež HDZ-a u Križevcima opet izvesti sličan spektakl.

Križevci će se u petak, 8. lipnja, priključiti akciji Ana Rukavina, koja se provodi diljem Hrvatske, ali sam plakat koji najavljuje akciju naznačuje kako akciju organizira županijski odbor Mladeži HDZ-a. Jedan od članova mladeži HDZ-a reagirao je na tekst objavljen na lokalnom portalu Križevci.info, ljut zbog toga što portal nije objavio onaj tekst koji mu je poslan. Nakon toga se razvila i relativno zanimljiva diskusija na net-forumu portala, u kojoj se mladi HDZ-ovac, uz pomoć jednog "nepristranog" sudionika, malo naljutio zbog toga što mediji ne prezentiraju akcije onako kako bi trebali i kako mladeži HDZ-a nikako nije u cilju promovirati vlastitu stranku.

Neka nam bude dopušteno da u svojoj novinarskoj bahatosti i selektivnosti, naravno i sveopćem i pozamašnom glorificiranju HDZ-ovih protivnika, kao i propagiranju jugokomunizna i Treće internacionale, osvrnemo na neke aspekte ovakvih akcija.

Stavljanje imena stranke pored imena humanitarne akcije koja u Hrvatskoj proizvodi više sućuti, a u skladu s time, i publiciteta, od biglova i ratnih invalida zajedno, je jednostavno neprimjereno na bilo koji način. Shodno tome, organiziranje takve akcije je neprimjereno, budući da na plakatima mora biti istaknuto ime organizatora. Slanje teksta medijima, u kojemu se spominje kako akciju organizira mladež HDZ.a je, ponovno, neprimjeren i neprihvatljiv način reklame. Za osnivanje bilo kakve udruge građana potrebno je skupiti tri potpisa. Ako je mladeži HDZ-a bilo u cilju okupiti što veći broj ljudi, onda su oni vrlo lako mogli osnovati takvu udrugu i naznačiti kako je ta udruga organizator akcije. Ali, oni to nisu napravili, nego su na plakat stavili svoje ime, a to nije ništa drugo nego jeftina samopromocija. Točka. Nema tu nikakvog vrludanja koje može opravdati takvu samopromociju.

Ovdje uopće nećemo ulaziti u beskrajne slučajeve u kojima naše stranke organiziraju kojekakve humanitarne akcije sa čistim ciljem samopromocije, budući da se ne radi o kojekakvim akcijama, nego upravo o akciji Ana Rukavina. Ovo je već drugi put da HDZ koristi tu akciju za promociju vlastite stranke. Bez obzira na to što "mladež HDZ-a nije stranka, nego udruga", kako se može pročitati na križevačkom forumu. Moglo se osnovati udrugu "Mladež Križevaca", pa onda ne bi bilo nikakve potrebe spominjati HDZ u bilo kojem kontekstu. Vrlo jednostavno.

Usto, niti jedna druga stranka se nije povezala s humanitarnom akcijom Ana Rukavina, zato što niti jedna stranka u Hrvatskoj nije imala nikakve veze s osnivanjem te akcije, i očigledno sve druge stranke imaju previše obraza da bi koristile jeftin publicitet i samopromociju s akcijom za čije djelovanje nisu zaslužni. Sve stranke osim HDZ-a, koji je već dva puta izveo degutantne akcije.

I nikakva jezična vrludanja takav nedostatak obraza ne mogu sakriti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.