Mladež HDZ-a u Križevcima poziva u akciju ‘Ana Rukavina’

I Križevci će se priključiti registru hrvatskih gradova u kojima se dosad održala humanitarna akcija Ana Rukavina, u spomen na preminulu novinarku Vjesnika koja je u studenom 2006. svojim pismom o borbi s leukemijom i želji za životom pokrenula val solidarnosti u cijeloj zemlji.

Akcijom Ana Rukavina želi se proširiti registar potencijalnih darivatelja koštane srži ili perifernih matičnih stanica, što može biti spasonosno za oboljele od leukemije.

Zato se i u našem gradu u petak 8. lipnja priređuje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na način da se uzima uzorak krvi (oko 7 ml) koji se nosi na tipizaciju.

Akciju u Križevcima provodi politička stranka, i to županijski odbor Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, čiji nam je predstavnik Berislav Raguž objasnio da "se svaki uzorak krvi nosi u laboratorij za tipizaciju tkiva da bi se odredili antigeni tkivne snošljivosti. Uzorak krvi za tipizaciju uzima se kao i ostali uzorci koji su se do sada davali za određivanje krvne slike ili biokemijskih nalaza."

Građani akciji mogu pristupiti i dati uzorak krvi, napominje, idućeg petka od 9 do 14 sati u prostoru Crvenog križa na Nemčićevu trgu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.