Učka – Marjan skupio tek 4% željenog kapitala

U Mediteraninvestu ipak kažu da su zadovoljni, a spremaju i novu emisiju dionica

Zatvoreni investicijski fond za ulaganja u nekretnine križevačkog Mediteraninvesta, prikupio je tek oko 4 posto od ambiciozno najavljenih 200 milijuna kuna. Naime, 17. svibnja završio je upis dionica kojima je fond prikupio 8,101.500 kuna. Iako su osnivači fonda imali mnogo veća očekivanja jer su na predstavljanju fonda sredinom travnja najavili kako planiraju prikupiti 200 milijuna kuna, Sanja Novosel, predsjednica Uprave Mediteraninvesta, po završeku upisa dionica izjavila je da su zadovoljni odazivom građana na koje je njihova strategija najviše bila usmjerena.

"Plan za daljnji razvoj fonda nova je emisija dionica te strategija usmjerena na fondove i institucionalne investitore. Smatramo da je prikupljeni iznos dobra osnova za početna ulaganja", dodala je Novosel.

Cilj Fonda je, navode, "s minimalnim rizicima postići maksimalnu vjerojatnost postizanja postavljenog cilja, što znači kvalitetnu izvedbu investicijskih projekata u okviru planiranih troškova i rokova". Prvi projekt u koji će fond investirati bit će manje stambene zgrade do 8 stanova na lokacijama širom Hrvatske, najavili su iz Mediteraninvesta.

Podsjetimo, na predstavljanju fonda govorilo se o inicijalnom portfelju sa 51 projektom čija vrijednost dostiže 4 milijarde kuna. Vrijednost pojedine investicije mjerila se u desetcima milijuna kuna, te nije jasno koliko će projekata i kako fond moći realizirati s prikupljenih 8 milijuna kuna. Ovo je peti po redu investicijksi fond za ulaganja u nekretnine, a drugi u posljednjih pola godine. Iako su najavljivali najveći, Učka – Marjan smjestio se uvjerljivo na posljednjem mjestu liste nekretninskih fondova.

Nova emisija dionica očekuje se krajem ove ili početkom sljedeće godine. Njihova strategija se sada okreće institucionalnim investitorima, no najave o planiranih 200 milijuna kuna također su se, prema njihovim riječima, temeljile na povratnim informacijama od potencijalnih investitora.

Vezano

Komentari su zatvoreni.