Krš na kotačima – opasnost na cesti

Tehnički pregled u potkalničkom kraju izbjegava najmanje 1000 vlasnika starih traktora

KRIŽEVCI – Više od tisuću starih traktora voze prometnicama u potkalničkom kraju bez tehničkih pregleda i registracije, predstavljajući opasnost i za sebe i druge. Na to upozoravaju sve češće prometne nesreće u kojima sudjeluju vozači traktora koji pritom i najviše stradaju.

Kad s polja izađu na prometnice ugrožavaju i druge, posebno kad se u sumrak ili noću vraćaju s neosvijetljenim prikolicama. Na tehničke neispravnosti vlasnike upozoravaju kontrolori Stanice za tehnički pregled vozila križevačkog Auto-moto društva koji već dva mjeseca u 17 većih sela provjeravaju ispravnost traktora.

– Zahvaljujući toj organiziranoj  akciji broj pregledanih traktora povećan je  u proteklih nekoliko godina  s oko 600 na preko 1600, čime bismo trebali biti zadovoljni. No, s obzirom na to da je u nekadašnjoj križevačkoj općini koja je pokrivala grad Križevce i sadašnje četiri okolne općine bilo više od 4000 traktora, a da ih je sada službeno registrirano 2102, očigledno je da mnoga vozila nisu tehnički pregledana – kaže tajnik Auto-moto društva Stjepan Peršin. (on)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.