Zbog tučnjave Križevčanke neće igrati sa Slatinjankama

Na takav stav vodstvo kluba odlučilo se zbog brojnih ogrebotina, masnica, šamara, pa čak i ugriza koje su mlinarice zadobile u tučnjavi za koju su, po mišljenju rukovodstva kluba, odgovorne slatinske igračice

KRIŽEVCI – Ženski rukometni klub Mlinar iz Križevaca odlučan je u namjeri da više ne igra utakmice s klubom Marulka iz Slatine ako Hrvatski rukometni savez ne sankcionira ponašanje Slatinjanki, a zbog ozljeda križevačkih igračica nastalih u tučnjavi koju su Slatinjanke počele na terenu i nakon utakmice na posljednjem gostovanju prošlog tjedna mlinarica u Slatini.


Na takav stav vodstvo kluba odlučilo se zbog brojnih ogrebotina, masnica, šamara, pa čak i ugriza koje su mlinarice zadobile u tučnjavi za koju su, po mišljenju rukovodstva kluba, odgovorne slatinske igračice.

Najlošije je prošla krhka igračica Amanda Posavec, kojoj se na vratu još vidi ogrebotina.

– Bilo je užasno i srećom me zaštitila starija sestra Helena, a nju potom trener – rekla nam je igračica Posavec.

– Naš je trener Anđelko Nervo poslao fotografije ozljeda naših igračica Hrvatskom rukometnom savezu i sada očekujemo njihov odgovor. Ako se ne sankcionira ponašanje marulki, mi ćemo igrati utakmice samo unutar naše županije.

Istovremeno tražimo i sređivanje stanja unutar međužupanijske lige, jer puno je problema. Primjerice, na toj utakmici u Slatini nije bilo liječnika, a sudio je samo jedan sudac – na jučerašnjoj utakmici s ekipom Đurđevčanki rekao je Dražen Bokan, predsjednik ŽRK Mlinar.

Takav je stav trener Anđelko Nervo iznio i roditeljima ozlijeđenih igračica, koji su na prvoj domaćoj utakmici iskoristili priliku da saznaju što se točno dogodilo u Slatini. Dometnuo je i da je ogorčen i na trenera slatinskih rukometašica koji je, po njegovu mišljenju, tijekom utakmice dolijevao ulje na vatru i tako utjecao na svoje igračice.

– Problem je bio i u neiskustvu suca koji nije pravovremeno znao obuzdati incident, pa smo mi čak pomišljali otići s utakmice – kaže Nervo i dodaje da su Slatinjanke ekscese imale i s drugima.

‘Masakr’ na kraju tekme

Prema riječima trenera Nerve, sve je počelo nakon što je mlinarica Ines Grbus u igri slučajno napravila faul nad jednom slatinskom igračicom.

– Ta je igračica, nakon što se digla, opalila šamar našoj igračici Grbus, a nakon završetka utakmice došlo je do sveopće tučnjave, koju su ponovno zapodjenule Slatinjanke, pa sam ja morao intervenirati i odvojiti jednu od slatinskih igračica od svojih djevojaka – ispričao je trener Nervo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.