Zdenka Gold: ‘Za 40. Spravišče cijeli grad s više pozornica’


Kulturna i turistička manifestacija Križevačko veliko spravišče, koje se u Križevcima priređuje od 1968., u lipnju će doživjeti svoje jubilarno, 40. izdanje. Javnost je već izvještavana da se tim povodom pristupilo znatnim promjenama u sadržaju same manifestacije, pa je uveden novi scenarij koji će oživjeti dosad zapostavljenu jezgru spravišča – zbivanja s križevačkim purgerima i kalničkim šljivarima. Ne samo Križevčani već i stanovnici Hrvatske posljednjih su tjedana na prometnicama, najviše prema Zagrebu, mogli vidjeti veleplakate (jumbo) koji najavljuju i pozivaju na najveći križevački turistički događaj. Direktoricu Spravišča Zdenku Gold zamolili smo da kaže tko stoji iza dizajna plakata, jer su se zaredali komentari o njihovoj slaboj vidljivosti.

"Cijeli vizualni identitet ovogodišnjeg Spravišča radi dizajnerica koja se zove Booboo, a cijene dizajna i izrade ne bih obznjanivala sada jer će to sve biti u financijskom izvješću koje ćemo podnijeti nakon završetka manifestacije."
"Išlo se na diskretan dizajn za razliku od šarenila jumbo plakata kakvih ima mnogo na putu do Zagreba, ne bismo li elegantnim izborom jumba i cjelokupnog vizuala privukli pažnju."


U pitanju glazbenih izvođača na glavnoj pozornici, koji se među posjetiteljima uvijek smatraju najvažnijim događajem koji privlači i zabavlja goste, Gold je naglasila da "ove godine nema jedne velike glavne pozornice na kojoj se događa sve. Cijeli će grad od 8. do 10. lipnja biti pretvoren u jednu veliku pozornicu koja se sastoji od niza malenih pozornica."

Priliku za praćenje glazbenih sastava gledatelji i prolaznici imat će tako ispred caffe bara Arterija i ispred puba Bulldog. Jedan stage bit će i kod crkve Sv. Križa, jedan pod šatorom glavnog sponzora Spravišča KTC-a. Za urbanu škvadru, kako stoji u već razaslanim lecima, glazbeni programi bit će u Klubu kulture.


Direktorica je dodala da "svaka od tih pozornica ima svoj program pa će uistinu biti, što se
glazbeno-zabavnih programa tiče, za svakoga ponešto."

Bit će, kaže, i zona zabave jer se, naime, grad u ta tri dana dijeli po zonama: imat ćemo osim zone zabave i dječju zonu, zoo zonu, trg starih obrta i igara.

Idućeg tjedna bit će poznat i objavljen i službeni program 40. Križevačkog velikog Spravišča, a tada će biti poznat i konačan odabir izvođača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.