Odškolovani monteri za ‘zelenu’ energiju

Zelena_energija_u_primjeni_2011-1024x682zelenKOPRIVNICA – Hrvatski zavod za zapošljavanje u cijelosti je financirao, a Obrtničko učilište POUKA provelo stručno osposobljavanje deset osoba za montere autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije. Uvjerenja o osposobljavanju koje su stekli uručena su im na maloj svečanosti u prostorima učilišta u županijskoj Obrtničkoj komori.

– Stekli ste zanimanje koje je moderno, za koje sigurno ima potrebe i gdje ćete se sigurno prije zaposliti nego što bi se zaposlili da niste bili na ovom osposobljavanju. Nadam se da ćemo se vidjeti i dalje, odnosno očekujem da će neki od vas krenuti u svijet poduzetništva – tu vam Komora stoji na raspolaganju, prvo im je čestitao tajnik Komore Božo Barać.

Polaznici su uspješno završili program od 295 sati predavanja, vježbi i praktične nastave u licenciranim radionicama. Pročelnica Područne službe Zavoda za zapošljavanje Jadranka Čapalija naglasila je da je ovo osposobljavanje kao mjera aktivne politike zapošljavanja plaćenom novcem iz projekta Europske unije, s ciljem stjecanja potrebnih znanja i vještina na tržištu rada i veće zapošljivosti.
– Zapravo, najvažnije je da ova znanja i vještine koje ste stekli, uz vaše temeljno znanje – bilo da je elektro ili strojarska struka, će vam omogućiti da se što skorije zaposlite, napomenula je.

Uspjeh u novom zanimanju poželio im je i koprivničko-križevački župan Darko Koren.
– Procjenjujem da ste svi skupa u takvoj jednoj životnoj dobi, još jako mladi a opet dovoljno zreli da znate što u životu želite i želim da doista svi vi niste uzalud taj napor i trud uložili u ovo obrazovanje, da se zaista to isplati na kraju krajeva, pa i materijalno ali i vašim zadovoljstvom da ćete raditi ono što želite.

U sedam mjeseci ove godine raznim mjerama aktivne politike zapošljavanja obuhvaćeno je 349 osoba, a financiranjem obrazovanja do sada je 37 dugotrajno nezaposlenih došlo do zanimanja.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.