U središtu Križevaca automobili, cvijeće i jagode

Središnji križevački Nemčićev trg ovog će petka biti prepun ljudi i događanja. Auto kuće s područja čitave Županije izložit će 80-ak najpoznatijih marki automobila čiji su zastupnici, a to bi po riječima organizatora, direktorice Turističke zajednice Vlaste Kliček, trebalo prerasti u novu križevačku turističku priredbu.

– ‘Turistička zajednica grada Križevaca želi na jednome mjestu okupiti proizvođače automobila, trgovce, bankare, HAK, našu policiju – one koji će kupiti, ali i one koji se samo gustiraju.’

Posebni će prosudbeni sud predvečer izabrati limenog ljubimca koji će ponijeti titulu ‘Naj auto Križevci 2007.’ A uz tradicionalnu sezonsku prodaju sadnica cvijeća petkom, od sutra Križevci će cijeli tjedan biti i u znaku jagoda; u organizaciji tamošnje ispostave Poljoprivredne savjetodavne službe održat će se Dani jagoda. Razne sorte domaćih uzgajivača prodavat će se na Nemčićevom trgu, a za 15 sati u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma najavljeno je predavanje o tehnologiji proizvodnje i zaštiti jagoda od bolesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.