Pajeki u zatvor zbog prevare Božene Dlaka

Oštećena Božena Dlaka kod koprivničkog Općinskog suda protiv njih je pokrenula ovršni postupak koji je rezultirao zapljenom njihova poslovnog prostora

KRIŽEVCI – Davorka (39) i Nikola Pajek (39) iz Miličana nepravomoćno su osuđeni na kazne zatvora u trajanju dvije odnosno jedne i pol godine zbog kaznenog dijela prijevare. Oni su Boženi Dlaki iz Koprivnice dugovali 141 tisuću kuna. Oštećena je 2006. godine dužnike tužila i Općinski sud u Križevcima Nikoli Pajeku izrekao je kaznu zatvora u trajanju dvije, uvjetno tri godine, a Davorki Pajek u trajanju jedne i pol godine, uvjetno na tri, pod uvjetom da u roku šest mjeseci oštećenoj vrate spomenuti iznos.

Budući da okrivljenici to nisu napravili, oštećena je zatražila opoziv uvjetne osude. Osuđeni Nikola Pajek izjavio je da je znatan dio duga vratio, no nije mogao sve jer je u vrlo lošim imovinskim prilikama te nije siguran koliko još duguje. Stoga je sud naložio provedbu financijsko-knjigovodstvenog vještačenja. Davorka Pajek također je kazala da cjelokupna šteta oštećenoj nije podmirena. Zbog toga je, dodala je, oštećena Božena Dlaka kod koprivničkog Općinskog suda protiv njih pokrenula ovršni postupak koji je rezultirao zapljenom njihova poslovnom prostora veličine 47 četvornih metara, vrijednost kojega je, prema njezinu mišnjenju, mnogo veća od preostalog duga.

Oba osuđenika predložili su sudu da im se odobri dodatnih tri mjeseca kako bi mogli vratiti preostali dio duga. Oštećena Božena Dlaka nije prihvatila prijedlog okrivljene Davorke Pajek da ostatak duga namiri od prodaje ili iznajmljivanja njezina poslovnog prostora. Dodatni rok okrivljenicima nije odobren pa je sud opozvao uvjetne osude i naredio izvršenje kazne zatvora i to za Nikolu Pajeka u trajanju dvije godine, a za Davorku Pajek u trajanju jedne i pol godine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.