Udaraljkaši izazvali ‘udare’ pljeska

Koncert učenika udaraljkaškog odjela Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, sinoć je u Maloj dvorani Hrvatskoga doma popraćen pljeskom oduševljenja publike. Kroz nešto više od jedan sat programa koncerta, šestorica su udaraljkaša i dvije udaraljkašice publiku proveli kroz skladbe Jaya Wannamakera, Dobrija Palijeva, Emmanuela Sejournéa, Bernarda Lecoeura, Patricea Sciortina, Richarda Hochrainera, Petra Obradovića i Scotta Joplina, pisanih upravo za izvedbe na udaraljkaškim instrumentima.

Mladi glazbenici upravo su svladali sve vještine snalaženja s batićima i štapićima, snalazeći se u kombinaciji ritma sa zvukom ili zvučnog ritma, pokazujući kakav se ugođaj može stvoriti od naizgled pukog "lupanja" po timpanima, vibrafonu, marimbi, bubnjevima, kastanjetama i drugim spravama.
Voditelj udaraljkaškoga odjela, Josip Konfic, inače student Muzičke akademije u Zagrebu i učenik poznatog majstora udaraljkaške glazbe Igora Lešnika kazao je da je ponosan na prvi koncert svojeg odjela glazbene škole, jednog od najopremljenijih u Hrvatskoj, a na kraju koncerta i sam se pridružio svirci sa svim izvođačima koja je pružila nokturnovski doživljaj prašume, sa zvucima i bogatstvom tonova raznovrsnih udaraljkaških instrumenata.
Nastupili su Domagoj Binder, Tin Vrhovec, FIlip Špoljar, Martin Borić, Matija Stubičan, Jasmin Abou-Aldan, Ana Brnad, Nina Rašidović i Josip Konfic, a glasovirskom pratnjom asistirala je prof. Dunja Bičanić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.