Jedan dan ‘Europskog tjedna’ u Križevcima

Prvi tjedan mjeseca svibnja u Hrvatskoj se tradicionalno obilježava kao Europski tjedan, s događajima kojima se javnost naše zemlje, još uvijek nečlanice Europske Unije, obavještava o napretku države u pristupanju evropskim integracijama. U slopu promicanja europskog ujedinjenja i u Koprivničko-križevačkoj županiji od sutra se u sva tri županijska grada (Đurđevac, Koprivnica, Križevci) izvode različite javne manifestacije, predavanja i izložbe.
U Križevcima će tako sutra, u petak 4. svibnja, istodobno na glavnom gradskom trgu i u zgradi Gimnazije od 10 do 12 sati biti postavljen EU-štand s kojeg će se uzimati promidžbeni materijali Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a na četiri štanda posluživat će se i izvorni proizvodi našeg kraja, poput meda i kupinova vina. Građani će imati priliku nešto od Europe i dobiti, i to sudjelovanjem u igrama o poznavanju EU u kojima su nagrade kape, majice, olovke, brošure.

Istoga dana od 13 sati u prostoru Kluba kulture ponovno će biti predstavljen i web projekt International Križevci info, višemedijska kulturno-turistička razglednica udruge P.O.I.N.T., pisana na hrvatskom i engleskom jeziku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.