Stotinama porcija ‘fiša’ nahranili građane

Članovi udruga branitelja liječenih od PTSP-a u prijepodnevnim su satima u Križevcima odmjeravali kulinarska znanja u 3. natjecanju u pripravljanju ribljeg paprikaša Križevci 2007. Miris kuhane slatkovodne ribe iz osam kotlića brzo se širio središtem grada, kamo su se uskoro iz svih smjerova malo po malo slile i rječice ljudi.


Momčadi branitelja iz osam hrvatskih županija (Istarske, Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Grada Zagreba i domaćina Koprivničko-križevačke) borile su se za pehar kuhara najfinijeg fiša, primjenjujući svaki svoje kulinarske taktike pazeći ujedno i na pravilan omjer ribljih i začinskih sastojaka te čuvanje tajne fiša od konkurenata.
Uz njih kuhao je i ‘gradski’ kuhar, oko čijeg se kotla s fišem stvorila kolona građana odlučna kušati obilan i pikantan nemrsni obrok. Za današnji fiš paprikaš koji je grad poklonio sugrađanima ukupno je pripremljeno oko 100 kilograma šarana, amura i tolstolobika, dovoljno za nekoliko stotina porcija koje su se nosile i za doma.
Trud vrijednih PTSP-ovaca danas je nagradio talijanski poduzetnik Giuseppe Forgiarini, darovavši županijskoj Udruzi Svetog Marka Križevčanina ček na 10000 kuna za nabavu građevnog materijala, kojim će branitelji-ribiči sagraditi ribarsku kućicu na bajeru kod Ciglane, koji im je poduzeće Radnik besplatno ustupilo za rekreaciju i oblik radne terapije.

Na bajeru se danas održava i natjecanje za najveći ulov ribe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.