Retrospektiva Culture Shock Festivala 2006 – priča druga

Prošlogodišnji Culture Shock Festival bio je realiziran preko platforme Clubture, uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Europske kulturne fondacije, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca. Nažalost, ovakva pozamašna podrška ove godine djelomično izostaje, no unatoč tome organizatori – udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K., najavljuju možda i programski najjači festival ove godine.

Osim radionica, izložbi i filmskih projekcija, festival je ugostio različita glazbena događanja u Klubu kulture. Čitav festival medijski je pokrivao križevački portal, a pojedina događanja pratili su nacionalni dnevnici i županijski tjednici, te mnogi hrvatski Web portali.

Koncert etno-sastava Komedija iz Čakovca ponudio je križevačkoj publici nesvakidašnji glazbeni doživljaj violine, gitare te cimbala i bordunske citre u šarolikom repertoaru obrada međimurskih narodnih pjesama i autorskih šansona.

Večer eksperimentalne glazbe ugostila je skupine Mir iz Švicarske i tuzemni Zid buke, a koncertna večer One Man Electro Noise Bands domaćoj je publici predstavila dva izvođača iz Amsterdama: Pfaff i Gotthard.

Koncertni spektakl prošlogodišnjeg festivala održao se se u subotu 20. svibnja pod nazivom Treći veliki koncert Glazbenog foruma, koji je ugostio šest sastava iz Zagreba, Splita i Osijeka. Večer je otvorio nastup žonglerki vatrom pod nazivom Ognjenke na središnjem gradskom trgu.

Nastupili su La Gusta Superior iz Osijeka u zvuku funka, jazza i brit-popa, kantautor Kern iz Zagreba, splitski Stimulans, najjači metal-sastav ovih prostora, hard-rockeri Hologram, također iz Splita te zagrebački Aromajazz i splitski Justin’s Johnson, ska/reggae sastav koji je doslovce rasplesao ispunjen Klub kulture.

I ovogodišnjem Culture Shock Festivalu, koji kreće već iduće srijede, neće nedostajati koncerata, kao ni ostalih događanja koji će pokušati što vjernije potvrditi naziv festivala, a njegove posjetitelje zabaviti, pozitivno motivirati i educirati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.