Dan planeta Zemlje obilježen medom, radionicama i šatorima

Dan planeta Zemlje, jedini događaj koji se u isto vrijeme slavi u cijelom svijetu, u Križevcima je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta obilježen skromno ali može se reći slatko. Članovi križevačke udruge pčelara građanima su nudili alternativni izvor jutarnje okrijepe, pa se umjesto nedjeljne kave mogao kušati medeni gverc ili čašica bistre medene rakije, kao i razne vrste sitnih kolača s medom.

Izviđači odreda Kalnik u hladu su postavili dva šatora i time demonstrirali kako se u prirodi može stvoriti krov nad glavom, mr. Zdenko Balog iz Pučkog otvorenog učilišta Križevci proveo je radionicu izrade simbola prirode od starog novinskog papira, što je djecu potaknulo na kreativnost i recikliranje istodobno. Tomislava Tomac-Topolovac, koja je s udrugom UKE dva dana prije otvorila lutkarski festival Ekolutka, djeci je pokazala kako se izrađuju lutke od prirodnih materijala. Prigodne događaje za djecu i odrasle zaključuje predavanje i radionica o vegetarijanstvu, koje je u 18 sati otvoreno u Domu svetog Marka Križevčanina. Predavanje vodi prof. Verka Filipović.

Šteta jedino što se danas središtem grada nije moglo spriječiti odvijanje prometa automobilima, čiji ispušni plinovi uzrokuju klimatske promjene, problem koji je za svijet, prema ovotjednom izvješću UN-a, opasniji od terorizma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.