‘Krv’ i zavoji na županijskoj vježbi u školi

Da su kojim slučajem umjesto u učionicama OŠ Vladimir Nazor pokazne vježbe iz pružanja prve pomoći održane ispred škole, susjedi bi sigurno zvali hitnu pomoć da spasi unesrećenu djecu krvavih koljena i slomljenih nogu. Srećom, radilo se tek o glumljenjim ozljedama u sklopu zadatka na županijskom natjecanju iz poznavanja prve pomoći održanom danas u Križevcima.

Sedmo po redu natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije okupilo je sudionike iz tri osnovne (OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, OŠ Fran Kancelak Drnje i OŠ Kalnik) i tri srednje škole (Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Srednja škola Koprivnica i Srednja gospodarska škola Križevci), koji su se natjecali u dvije kategorije.

U prvoj se provjeravalo teoretsko znanje o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su se u drugom dijelu pred sucima i ocjenjivačima moralo pokazati snalaženje u pružanju hitne pomoći, s iskazivanjem praktičnih vještina saniranja ozljeda koje su na tijelima modela djelovale više nego uvjerljivo. Rezultate natjecanja očekujemo tijekom dana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.