Kalničani dobili svoje kulturno-umjetničko društvo

U Kalniku je napokon osnovano Kulturno-umjetničko društvo, za čiju je predsjednicu izabrana Marina Kumer. KUD za sada okuplja 40-ak članova s područja kalničke općine, a tajnica Društva Jasmina Žibrin je naglasila da je riječ o prvoj udruzi te vrste.
– „To je sada prvo kulturno-umjetničko društvo osnovano na Kalniku. Nekada je bilo u mjestu Šopron, ali nije bilo registrirano društvo i djelovalo je u manjem periodu.’

Dramska i tamburaška sekcija već su imale jedan nastup, a zajedno s folklornom pripremaju se za nastup pod Gornjogradskom lipom u Križevcima 23. travnja, kao i 28. travnja u sklopu manifestacije ‘Uncutarije’ na Kalniku, kada će imati nastup i tamburaška i folklorna i dramska sekcija.

Uz nabrojene, u KUD-u Kalnik planiraju osnivanje i etno te pjevačke sekcije, a u tijeku je i prikupljanje podataka o izgledu nošnji toga kraja, rekla je Jasmina Žibrin. Za članove, pak, kaže da su početnici u kulturno-umjetničkom radu, koji su svojim aktivnostima odlučili konkretizirati dugogodišnje priče o potrebi osnivanja KUD-a.

Vezano

Komentari su zatvoreni.