Čitatelji izabrali: ‘Osoba.info’ 2006. je ZDENKA GOLD


Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci, prof. Zdenka Gold, ponijet će naslov osobe 2006. godine u Križevcima, po izboru čitatelja novinskog portala Križevci.info!
Tridesetšestero čitatelja Portala, odnosno 18.65 % od ukupnog broja onih koji su glasovali (193), upravo je njezin trud na obogaćivanju kulturne ponude grada vidjelo kao činjenicu koja je stavlja iznad svih ostalih nominiranih Križevčana. No bilo bi nepravedno reći da je nova ravnateljica POU do zlatne titule naj osobe imala lagan put. Štoviše rezultati pokazuju da je imala ozbiljne takmace, i to u dvojici imenjaka, koji je prate gotovo u stopu.

Na drugom mjestu s tek tri glasa zaostatka (17.01%) nalazi se Stjepan Fortuna, koji je proslavio tri desetljeća plodnog sviranja i rada na odgoju gradskih tamburaša, te na trećem mjestu, s 29 bodova (15.03%), Stjepan Čut. Najava njegove smjene s čela Komunalnog poduzeća početkom prošle godine izazvala je pr(a)vo križevačko događanje naroda, s radničkim prosvjedima i peticijama.

Navedeni trolist najboljih dobio je dakle 98 glasova, što izraženo u postocima daje 50.77 %, bolje rečeno natpolovičnu većinu glasova čitatelja!

Slijede najjači križevački gospodarstvenik Ivan Katavić s 25 glasova, predsjednik Gradskog puhačkog orkestra Krunoslav Stijepan Šimunec s 20 i poduzetnik ovjenčan nagradama Zlatna kuna, Tomislav Ivanek sa 17 čitateljskih glasova.

Posljednjih četvero javnih osoba kandidiranih u ovogodišnjem izboru Osobe.info predvodi ravnateljica Glazbene škole i križevačka dogradonačelnica Branka Špoljar s 14, šahovski djelatnik Boris Vidović s 8 glasova, prvi hrvatski doktor za pivo Siniša Srečec, koji je dobio 6 glasova, te na začelju ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđica Kešer, s pet osvojenih, to jest 2.59 % glasova.

Procjena redakcije križevačkog portala kako će se od početka (gregorijanski Božić) do kraja izbora (julijanski Božić) voditi ljuti boj među kandidatima ispostavila se točnom, obzirom da su se čitateljski glasovi raspršili na sva ponuđena imena. No tri glasa bila su presudna da, nakon prvog izbora 2005., kad je pobijedio košarkaš Marko Tomas, ove godine Osoba.info čitateljima Portala bude i dama – Zdenka Gold, čijim se dolaskom na mjesto ravnateljice jedna gradska ustanova počela bolje kretati.

Vjerujemo da će Zdenka Gold u novoj, 2007. godini, to povjerenje čitatelja Portala, kao uzorka javnosti, umijeti opravdati. Čestitamo!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.