‘Događaj.info’ 2006. je – NABAVA MAMOGRAFA

Prema izboru čitatelja portala Križevci.info, najznačajniji događaj koji se u Križevcima zbio u prošloj godini jest nabava mamografa!
Na medicinski uređaj koji će pomoći mnogim ženama čekalo se od 2004. godine, kada je u gradu pokrenuta humanitarna akcija širokih razmjera za nabavu mamografa. Konačni dolazak uređaja vrijednog oko 300 tisuća kuna koincidirao je s otvaranjem nove zgrade Doma zdravlja, pa su ti događaji zajedno uvršteni u ponudu događaja godine. Jedna četvrtina čitatelja koji su glasovali (38 od 148) opredijelila se za te događaje kao najvažnije.

Bogata koncertna jesen u Klubu kulture kao drugi najveći događaj u 2006. godini, više od samog plasmana pokazuje ispravnost prošlogodišnjeg izbora događaja godine – podsjećamo da je tada otvaranje ovog novog mjesta za okupljanje mladih i inih ocijenjeno kao najvažnije. Ove godine događaji u Klubu kulture osvojili su 29 glasova, ili 19,59 % glasova čitatelja.

Novost u Križevcima protekle je godine bilo i "upotpunjavanje" medijske slike o gradu i okolnim općinama – u rujnu je objavljen nulti broj "Križevačkih novina", a za ovu mjesečnu tiskovinu kao događaj glasalo je 27 čitatelja, odnosno 18,24 % od ukupnog broja glasova.

Četvrto mjesto pripalo je trećem izdanju humanitarne akcije FIVE4KIDS, koja je za svrhu pomoći djeci križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju trajala gotovo dva posljednja mjeseca 2006. godine. U konkurenciji za događaj godine akcija je dobila 21 glas. Slijedi atraktivno automobilističko natjecanje, Prvi kup Križevaca u vožnji izvancestovnih terenskih vozila, kojemu je naš Portal bio i medijski pokrovitelj – na petom mjestu s 11 glasova.

Posljednjih pet mjesta zauzimaju različiti događaji – za sve je glasalo manje od 10 čitatelja – tu su kulturna, gospodarska i sportska zbivanja koja su se odvijala tijekom prošle godine. Tako je koncert Zagrebačkih solista u križevačkoj katedrali, u sklopu križevačke večeri festivala Varaždinske barokne večeri zaradio 8 glasova, potom su, svaki s 5 glasova, deveti županijski obrtnički i gospodarski sajam u našem gradu, koji je jesenas prvi puta održan na novoj lokaciji – površinama i prostorima bivše vojarne, te utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, na kojoj su nastupili nogometni klubovi Križevci i Osijek, odigrana na križevačkom stadionu.

Posljednja dva mjesta zauzimaju kulturni događaji – s tri glasa za promociju nove foto-monografije o Križevcima i okolici, "Križevci i Kalničko prigorje – umjetnost, arhitektura, krajolici", autora Nikole Žulja i cjelomjesečni program Dana Matice hrvatske, održan u studenome, povodom 16. obljetnice ponovnog pokretanja rada križevačkog ogranka ove organizacije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.