Bogata 2006. sportašima Podravine i Prigorja

Na kraju godine zbrajaju se postignuća; sportaši s područja Koprivničko-križevačke županije zabilježili su niz odličnih rezultata. Teško je pobrojati sve osvojene medalje i naslove, a pritom nekoga ne zaboraviti. No evo bar dijela uspješnih ostvarenja naših sportaša u protekloj godini.

Rukometašice Podravke osvojile su dvostruku krunu, naslov državnih prvakinja po 13. put, te su ponovno osvojile Hrvatski Kup. Na europskoj rukometnoj sceni došle su do finala Kupa EHF-a, te su se nakon četiri godine plasirale u elitno europsko rukometno natjecanje Ligu prvakinja.

Koprivnički prvoligaš Slaven Belupo proteklu nogometnu sezonu u Prvoj ligi završio je na osmom mjestu, a posebno treba istaknuti ulazak u polufinale Kupa u kojem će plasman u finale tražiti protiv Rijeke.

Koprivničko hrvanje vraća se polako na putove stare slave. Mladi hrvači Kluba Podravka u protekloj su sezoni osvojili čak 87 medalja, od kojih 20 zlatnih, a posebno je dobra sezona iza mladog hrvača Sandra Frankola.

Kuglačice Podravke prvi dio natjecanja u Prvenstvu države završile su uvjerljivo na prvom mjestu, a Željka Orehovec je na Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Skopju osvojila četvrto mjesto.

Odličnu sezonu bilježe i dvojica koprivničkih automobilista. Marko Sitarić osvojio je dvostruki naslov i to u Škoda Oktavia i Volksvagen Polo Kupu, dok je Ivan Baran osvojio naslov u Škoda Fabia Kupu.

Koprivnički karting vozač Matija Momčilović u protekloj sezoni osvoji je po drugi puta Alpe Adria Kup u klasi rotaks 125 junior, te je postao ukupni pobjednik u Sport stil kro kupu.

Koprivnički moto As Krešimir Erdec po četvrti puta osvojio je naslov prvaka u motociklizmu u klasi Super Štok 1000, a odličnu sezonu križevačkih moto vozača okrunio je Marko Višak koji je osvojio naslov u klasi 125 SP.

Crosseri ‘Karas teama’ iz Kozarevca imali su također iznimne rezultate; Hrvoje Karas postao je prvak Hrvatske u klasi 80 kubika, pobjednik Alpe Adria Cupa i viceprvak u supercrossu, a Mirko Lovaković prvak Hrvatske u klasi 125 kubika supercross.

U nizu odličnih rezultata članova Društva športova na vodi Šoderica svakako vrijedi istaknuti treće mjesto Vladimira Šoštarića na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji.

Odličnu sezonu iza sebe imaju i karatisti Karate kluba Đurđevac od čega posebno vrijedi istaknuti Damira Kovačiča i Anitu Dergez koji su osvojili više zlatnih i srebrnih odličja na domaćim i međunarodnim turnirima.

Za kraj, spomenut ćemo još da je hrvatska malonogometna reprezentacija katoličkih svećenika, predvođena križevačkim župnikom Krešimirom Žinićem, obranila naslov europskih prvaka. Prvenstvo se igralo u Zagrebu i Križevcima, a na njemu su sudjelovale svećenićke ekipe iz 10 zemalja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.