Koncertni spektakl puhačkog orkestra u prepunom Hrvatskom domu

pc150025.jpg

Gradski puhački orkestar jučerašnjim je svečanim koncertom povodom
nadolazećih blagdana oduševio četristotinjak posjetitelja Velike
dvorane Hrvatskog doma, koja jednostavno nije bila dovoljna da
posjedne sve zainteresirane sugrađane i prijatelje orkestra. Orkestrom je ravnao prof. Mario Komazin, koji kontinuirano radi s križevačkim puhačima već devetu godinu.

Glazbena večer je otvorena Roterdamskim maršom, a zatim je orkestar izveo dva stavka Koncerta za rog i orkestar u Es-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta, uz izvedbu solistkinje Romane
Novak
, i tako odao počast jednom od najvećih svjetskih skladatelja na
kraju ove, Mozartove godine.

pc150041.jpg
Slijedila je izvedba popularnog Mađarskog plesa br. 5 Johannesa Brahmsa, a zatim mistični Danse Bacchanale iz opere Samson i Dalila. Prije izvedbe Lovačke polke Johanna Straussa voditelj programa Ottone Novosel najavio je i posebnog gosta, križevačkog lovca Hrvoja Gužvinca. Njegov nastup tijekom polke iznenadilo je sve prisutne, kad je u par navrata ispalio hitac iz lovačke puške kako bi dočarao temu skladbe.

pc150129.jpgNaredne tri skladbe modernijeg predznaka bile su Simfonijski marševi Johna Williamsa, Getaway / September glazbene skupine Earth, Wind & Fire te kombinacija uspješnica skupine Deep Purple u obradi Toshihika Sahashia. Orkestar se na dugotrajni pljesak oduševljene publike čak tri puta vraćao na bis, s izvedbama Priče sa zapadne strane, Simfonijskih marševa te još jedne Lovačke polke, uz istog solista iz lovačkog društva "Fazan" iz Ruševca.

pc150113.jpg
Dobrovoljnim prilozima prikupljenim prije koncerta obnovit će se stari instrumentarij i pridonijeti nabavci novih instrumenata kako bi orkestar još kvalitetnije radio, rekao je za križevački portal predsjednik orkestra Krunoslav Stijepan Šimunec, ujedno zahvalivši svim sponzorima, donatorima i sugrađanima na podršci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.