Mamograf u Križevcima čeka uporabnu dozvolu

VecernjiList.gif KRIŽEVCI – Prvi pregledi dojki na križevačkom mamografu  počet će s
prvim danima siječnja, do kada se očekuje i uporabna  dozvola za
uređaj, najavljuje Terezija Kolar, ravnateljica  Doma zdravlja u
Koprivnici.

Atestirano
Bez uporabne dozvole nema ni  svečanog rezanja vrpce, a iznimki nema pa
dotad ni novinarima  nije dopušten pristup mamografu radi
fotografiranja.

 Uporabna  dozvola se traži na osnovi atestiranja uređaja i prostora u  križevačkoj ispostavi Doma zdravlja. Voditelj ispostave dr. Dimče Sertić obavijestio nas je da je prekjučer primio  izvješće Instituta “Ruđer Bošković” kojim se potvrđuje da  uređaj i prostor u kojem je postavljen udovoljavaju potrebnim  uvjetima zaštite.

Uporabnu dozvolu izdaje Ministarstvo zaštite okoliša. Podsjećamo da je za nabavu mamografa i uređenje  prostora utrošeno 308.000 kuna, od toga je najveći dio namaknut dobrotvornim priredbama, aukcijama slika koje su darovali slikari iz Križevaca i okolnih gradova, te prilozima  građana, tvrtki i udruga.

Besplatno
Liga za borbu protiv raka u  Koprivničko-križevačkoj županiji darovala je 60.000 kuna i time ubrzala nabavu mamografa u višegodišnjoj akciji koju je u  Križevcima vodilo Gradsko društvo Crvenoga križa.

Pregledi će biti besplatni za zdravstveno osigurane osobe, dok će ostali  morati platiti pregled dojki 132 kune – kaže ravnateljica Doma zdravlja. Toliko i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje plaća Domu zdravlja, a iznos pokriva naknadu zdravstvenog osoblja koje radi s mamografom, te troškove tehničke obrade  snimki.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.