Prihodi 46,7 mil. kn – za trošenje 9 mil. više

RKCLogo.jpg Proračunski prihodi grada Križevaca za slijedeću godinu planirani su u iznosu od 46,7 milijuna kuna, čemu treba pribrojiti nešto više od 9 milijuna neutrošenih kuna od ove godine podignutog kredita, pa se konačna cifra penje na 55,8 milijuna, koliko se planira i utrošiti 2007-me. Pri tom, prvobitno planirane svrhe trošenja kredita bit će ponešto izmijenjene, obrazložio je pročelnik za financije Darko Masnec. Naime, kreditom se namjeravalo sanirati gradsko odlagalište otpada Ivančino brdo, izgraditi sustav odvodnje za novu poduzetničku zonu Gornji Čret, a izmjene se odnose na treću namjenu – razvoj vodoopskrbe.


– "Sa 14,4 milijuna kuna trebao je biti financiran projekt prema Koprivnici, odnosno trasa glavnog magistralnog voda Donjara – VS Bukovje. Mi smo u tom projektu imali 4,2 milijuna kuna predviđenih sredstava iz kredita. Uz određene pogodnosti koje smo iskoristili i korekcijama u programu, mi smo praktički oslobodili ovih 4,2 milijuna kuna."
Drugim riječima, zbog sporazuma Vlade i Županije o razvoju vodoopskrbe, Križevci neće morati trošiti kreditne kune na magistralni cjevovod, već će 3 milijuna kuna uložiti u razvoj sekundarne mreže, a 1,2 milijuna za odvodnju. A kada glavni vod stigne u naselje, da bi se što više kućanstava što prije odlučilo priključiti na vodovod, križevačko Poglavarstvo odlučilo se na uvođenje još jedne pogodnosti. Pojasnio ju je gradonačelnik Branko Hrg.
– "Predlaže se smanjenje od 1.200 kuna za naknadu za priključak, a ona razlika koliko se treba platiti od 4.000 kuna, može se otplaćivati 40 mjeseci bez kamata."
Tako će se s prvim danima nove godine kućanstva moći priključivati na javnu vodovodnu mrežu uz plaćanje po 100 kuna tijekom 40 mjeseci, dok je najduži dosadašnji rok bio godina dana, uz kamatu od 6%.

Vezano

Komentari su zatvoreni.