Studentima beskamatni krediti

RKCLogo.jpgPrimjenom modela kreditiranja studenata putem poslovne banke, u Križevcima su nestale prijave, liste reda prvenstva i neizvjesnost oko dobivanja pomoći Grada pri studiranju. Po riječima pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Mladena Tenodija, trenutno 75 križevačkih studenata koristi pogodnosti kreditiranja i subvencioniranih kamata na kredite.
– „Oko 40 ih je na teret proračuna Grada, a 27 ih je subvencionirano kamatom, s tim da već počele su i otplate kredita – prvi koji su diplomirali, sad su u fazi otplate.“

Kredit mogu dobiti svi zainteresirani studenti, a najnovijim izmjenama njihov je iznos malo povećan, a otplata još povoljnijija.
– „Grad Križevci želi intenzivirati materijalne uvjete na način da novim studentima, koji će u akademskoj 2006/07. godini pokretati postupak za dobivanje studentskih kredita, subvencionira kamatu u 100%-nom udjelu. Ono što je novost u ovom prijedlogu aneksa ugovora je da bi Grad subvencionirao kamatu do iznosa mjesečne tranše u protuvrijednosti 100 eura“, rekao je pročelnik Tenodi.
Križevački gradonačelnik Branko Hrg je najavio izradu pravilnika kojim će se osigurati da oni koji, po završetku studija, odluče raditi na području grada, budu oslobođeni obaveze vraćanja kredita.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.