Proizvodi i usluge tamo gdje su bili topovi

VecernjiList.gifOBRTNIŠTVO U bivšoj vojarni otvoren 9. Županijski obrtnički i gospodarski sajam
KRIŽEVCI – U martinjskom ugođaju spelancijom krštenja mošta i primanja u pajdašiju po starinskim regulama križevačkih štatuta jučer je u bivšoj vojarni u Križevcima otvoren 9. Županijski obrtnički i gospodarski sajam.


U četiri hangara za tenkove i topove, na 3600 četvornih metara, do nedjelje svoje proizvode i usluge izlagat će više od 200 obrtnika i poduzetnika iz osam hrvatskih županija te iz Bosne i Hercegovine, točnije Sarajeva, Bihaća i Čitluka, iz općine Subotice u Srbiji te iz prijateljskih gradova Reana del Rojale u Italiji i Nagyatada u Mađarskoj.



Poziv hrvatskim ulagačima
Sajam je svečano otvorio Damir Špančić, novi državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, koji je pozvao hrvatske gospodarstvenike da više ulažu u područja od posebne državne skrbi te da povećanom proizvodnjom smanje ovisnost o uvozu proizvoda. Kao Pakračanin zahvalio je Križevčanima koji su u Domovinskom ratu sudjelovali u obrani Pakraca i Lipika. O važnosti regionalnih sajmova govorili su Ivan Bračić, pomoćnik ministra gospodarstva i rada, Nenad Mađerić, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka, Zvonko Pecikozić, predsjednik Županijske obrtničke komore, i Miroslav Vitković, predsjednik Gospodarske komore županije.  

Potpisan ugovor o vojarni
Saborska zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec podsjetila je na osvajanje vojarne prije 15 godina, čime je pokrenut postupak prenamjene. Župan Josip Friščić govorio je o veliku udjelu obrtništva i malog poduzetništva u gospodarskom razvitku županije. Gradonačelnik Branko Hrg uklonio je svaku dvojbu o opravdanosti održavanja sajma kao gospodarske, ali i turističke priredbe. Potpisao je i ugovor o pravu građenja na prostoru bivše vojarne, kojim se provodi odluka Vlade o prenamjeni za potrebe školstva, socijale i poduzetništva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.