Čekaonica zaključana, a putnici se smrzavaju na peronima

VecernjiList.gifPUTNICI Nakon prodaje autobusnog kolodovora u Križevcima

KRIŽEVCI – Hladnoća je jučer najviše pogodila putnike autobusa, koji su bili prisiljeni čekati na peronima jer je čekaonica zatvorena otkako je autobusni kolodvor u stečaju prodan poduzetniku iz Virja. Bivši vlasnik kolodvora – poduzeće Čazmatrans – morao je iseliti svoj prometni ured u obližnji iznajmljeni lokal, ali istodobno nije osigurao prostor za čekaonicu i prodaju karata.


Navodno se nije mogao nagoditi s novim vlasnikom o visini najamnine. Poduzetnik Ivan Matvej, vlasnik klesarske  tvrtke iz Virja, koji je kupio kolodvor, kazao nam je jučer da je spreman razgovarati o iznajmljivanju prostora za čekaonicu.



– Dosad sam imao dvije primamljive ponude, jednu za uređenje kockarnice, drugu za trgovinu, što ipak nisam prihvatio jer bih radije iznajmio upravo za čekaonicu. Na žalost, otkako sam pošteno kupio kolodvor, o tome  se piše i govori svašta, kao da nešto zabranjujem, da ne dam putnicima na zahod – objašnjava Matvej.

Najavljuje da će na proljeće preurediti kolodovor, da će ga smanjiti, te otkazati sadašnjim korisnicima lokala pečenjarnice, slastičarnice i voćarnice. Korisnici tih lokala su zabrinuti jer o tome ne znaju ništa.

Gradska vlast je zainteresirana da Križevci imaju autobusni kolodvor, no to ovisi o novom vlasniku ili o autoprijevozniku koji bi mogao urediti kolodvor na novoj lokaciji. Kako neslužbeno doznajemo, križevački autobusni kolodvor dosad čak nije imao ni uporabnu dozvolu i u zemljišnim se knjigama još uvijek vodi kao zelena površina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.