Kredit za reprogram i tri komunalna projekta

RKCLogo.jpgU ovogodišnjem proračunu Grada Križevaca od planiranih 68.750,000 kuna, značajno mjesto zauzima stavka prihoda od podizanja kredita u iznosu od 20 milijuna kuna. Kredit je realiziran nakon suglasnosti Vlade sa lipanjske sjednice u Koprivnici, no time se stvarno zaduženje Grada nije povećalo za svih 20 milijuna. Naime, cijeli iznos neće biti utrošen na neke od kapitalnih križevačkih investicija, pojasnio je gradonačelnik Branko Hrg.

– "U proračunu imamo prikazano 20 milijuna kuna, ali stvarno, novo kreditno zaduženje je 10 milijuna, jer je u stvari 10 milijuna kuna namijenjeno reprogramiranju postojećeg kredita."
10 milijuna kuna konkretnog novca namijenjeno je za tri projekta koji su već u tijeku – razvoj vodoopskrbne mreže, sanaciju deponije otpada i razvoj kanalizacijskog sustava za poduzetničku zonu. Ritam kojim će se uspjeti pozavršavati svi radovi planirani za ovu godinu, a velik broj ih je u punom jeku, odredit će i konačni izgled ovogodišnjeg proračuna Grada Križevaca. Ipak, gradonačelnik Hrg ne očekuje velika odstupanja od onoga što je bilo planirano.
– "Moram reći da rebalans neće drastično izmijeniti proračun, nego će biti tek jedno poravnanje, poslagivanje stavki prema stvarnim iznosima po kojima su bili ugovoreni radovi i koliko se je od čega u konačnici uspjelo realizirati", zaključio je Hrg.

Vezano

Komentari su zatvoreni.