Novi vlasnik kolodvora zatvorio WC i čekaonicu

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – “Smrzavamo se čekajući autobus jer križevački Autobusni kolodvor posljednjih mjeseci nema čekaonicu, a kada trebamo na WC, moramo po kafićima jer su i WC-i zatvoreni. Niti u jednom drugom gradu kolodvor nije takav – ogorčeno su nam rekli putnici Štefica Strsoglavec iz Gušćerovca i Anto Nikolić iz Tkalca.

– Nezgodno je i nama jer u slučaju nužde i mi moramo po kafićima, a i svakodnevno trpimo pritužbe, pa čak i uvrede putnika koji se zbog zatvorenih WC-a i čekaonica iživljavaju na nama – rekao je jedan od šofera Čazmatransova autobusa.

– Mi od proljeća više nismo vlasnici kolodvora i putnici se mogu žaliti novom vlasniku ili pak Ministarstvu prometa i veza, Gradu ili Sanitarnoj inspekciji – rekao je Mirko Cipriš, direktor Putničkog prometa u Čazmatransu.

Novi vlasnik Autobusnog kolodvora Ivan Matvej, klesar iz Virja, pak, tvrdi da “on nema ništa s WC-ima i čekaonicom, jer je s prijevoznicima sklopio ugovor samo o pristajanju autobusa”. Tvrdi da će na sadašnjem Autobusnom kolodvoru sagraditi stanove i novi autobusni kolodvor primjereniji sadašnjim uvjetima, međutim, kada će početi gradnja tog “primjerenijeg kolodvora”, nije rekao. U Sanitarnoj inspekciji kažu da oni više ne mogu ništa učiniti.

– Nakon što su nam se putnici žalili, obavili smo nadzor i novi je vlasnik postavio nove sanitarije i uredio WC. To je bilo u srpnju. No, čim je njegovo rješenje o vlasništvu postalo pravomoćno i upisao se kao vlasnik, zatvorio je WC i ustvrdio da će sada on kao vlasnik odrediti namjenu svog vlasništva – reekao je sanitarni inspektor Jozo Gujić.

Gradonačelnik Hrg: Problem izvan nadležnosti
Gradonačelnik Branko Hrg, pak, tvrdi da  Grad nema nadležnosti da riješi problem. – Novi vlasnik ima svoju politiku, a s druge strane prijevoznici tvrde da im kolodvor čak nije ni nužan, da mogu putnike kupiti na stajalištima. Zato neko vrijeme nisu željeli ni potpisati ugovor, pa je vlasnik zabranio i pristajanje autobusa.

Tada smo posredovali i uspjeli dogovoriti da Autobusni kolodvor, koji sada to formalno niti nije, niti za tu djelatnost ima uporabnu dozvolu, ipak prima autobuse – rekao je gradonačelnik Branko Hrg. Dodao je da se nada kako novi vlasnik ipak neće izostaviti iz svojih planova uređenje kolodvora, jer navodno, inače neće moći ishodovati građevinske dozvole.

Vezano

Komentari su zatvoreni.