Uskoro se obznanjuju rješenja za 40. Spravišče

Ocekujemo_li_velike_promjene.JPGNakon odigranog 3. Malog velikog spravišča, početkom idućeg tjedna znat će se kako će izgledati jubilarno, 40. Križevačko veliko spravišče. Krajem kolovoza je, podsjetimo, raspisan javni natječaj za sinopsis ove turističke manifestacije, koji bi od druge godine uveo promjene i red u njenoj organizaciji. Do 30. rujna na natječaj su, prema našim saznanjima, stigle četiri prijave s idejnim konceptima za okruglo Spravišče.


Koncepte će vrednovati Povjerenstvo s članovima iza kojih stoji stručnost i iskustvo u izvođenju i realizaciji sličnih događaja. To su redatelji Krešo Dolenčić, Dražen Ferenčina i Igor Mirković, kojima će uime križevačkih kulturnih aktivista pomagati Zdenka Gold i Stjepan Palijan.

Zedni_inovacija.JPGTri od četiri prijedloga oni će nagraditi novčano, s 5000, 3000 i 2000 kuna, a pobjednički bi koncept, prema kriterijima natječaja, trebao biti onaj koji će ponuditi najbolji spoj ideja tradicionalne spelancije purgera i šljivara i izvornih značajki križevačkog kraja. Križevačka javnost žedna je doznati što je tko spremio.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.